header

Vrije Tijd | Overige

GroenLinks

Sinds 2016 ben ik actief als bestuursid voor GroenLinks in Leusden. De reden: ik vind het belangrijk de democratie te versterken, te werken aan een samen-leving waarin het ook voor toekomstige generaties het veilig, vredig en sociaal leven is.

IN Leusden

Roeland en ik misten de discussies over onze passies, interesses en vragen die we zo vaak nog hadden in de tijd dat we nog in de stad woonden (en geen kind hadden). Daarom hebben we IN Leusden opgericht; een netwerk van dertigers die ervan houden intellectueel uitgedaagd te worden en geïnteresseerd zijn in wetenschap,kunst en cultuur. IN Leusden is inmiddels overgedragen aan een andere coördinator.

Organisatie ZinCafé Leusden

Tussen 2012 en 2015 was ik actief in de organisatie van het ZinCafé in Leusden. ZinCafé is een discussieavond die 5 keer per jaar wordt georganiseerd. Iedere avond ontvangen we een of meer gasten uit de wereld van wetenschap, politiek, kunst, cultuur en godsdienst om te reflecteren op vraagstukken die ons bezighouden.

Volleybal

Volleyballen doe ik als sinds mijn tiende, met overigens ook volleballoze jaren hiertussen. Op dit moment spelen Roeland en ik bij de recreanten van Afas-Leos. Een leuke club van fanatieke en gezellige volleyballers.

Redactie Jaarboek voor het Nederlands Protestantisme na 1800

Sinds december 2009 ben ik lid van de redactieraad van het Jaarboek voor het Nederlands Protestantisme. Zoals de titel al aangeeft, is dit een jaarlijks uitgegeven tijdschrift met artikelen over de geschiedenis van het Nederlands Protestantisme in de 19e en 20e eeuw. Voor een overzicht van de laatste jaargangen klik hier.

Ander vrijwilligerswerk

2012-2013 Voorzitter (2012) en uitleenmedewerker bij Speelotheek Leusden
2008-2009 Begeleider bij de IMC Weekendschool in Den Haag
2002-2005 (Hoofd)Staflid Buitenlandse Vakanties YMCA Nederland; begeleiden van jongerenvakanties in Europa en Amerika, leeftijdsgroep 16-25 jaar
2002 Organisatie Eurodoc Congres, jaarvergadering van de Europese vereniging voor promovendi
1998-2000 Programmabegeleider jongerenprojecten bij het Instituut voor Publiek en Politiek
1996-1997 Staflid Vluchtelingenkampen YMCA Nederland; vakantiebegeleiding asielzoekerkinderen in de leeftijd 6-10 en 12-15

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, meld je dan nu aan voor mijn nieuwsbrief.

Heb je een vraag of opmerking? Ik hoor het graag!